Zagorja

Zagorja

Grešna gorica

Taborgradska ulica 35
49216 Desinić
049/343-001
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.gresna-gorica.com

Klet Grešna gorica ugostiteljski je objekt obitelji Podboj smješten na istoimenom brežuljku nasuprot dvorca Veliki Tabor. Ovu klet krasi prepoznatljiv domaći, prirodni i izvorni seoski ugođaj kojem uvelike pridonose zelene livade i vinogradi koji okružuju goste dok oni uživaju u zagorskim delicijama kao što su domaći naresci, sir i vrhnje, kukuruzni kruh, purica s mlincima, štrukli.
Sakupljajući stare predmete koji su opisivali seoski život na zagorskim bregima obitelj je počela uređivati okoliš i ugostiteljski objekt. Radom sa prirodnim materijalima željeli su postići danas prepoznatljiv domaći, prirodni i izvorni seoski ugođaj. Stara bačva koja je nekoć čuvala 7000 litara vina danas je preuređena u kutak za goste, a posebno je zanimljiva najmlađima posjetiteljima. 20 godina stvarani ugođaj vraća goste u srednjovjekovna vremena grofova Ratkay iz Velikog Tabora kojim i danas tiho odzvanja legenda o tragičnoj ljubavi Veronike Desinićke i grofa Fridrika koji su se potajno sastajali u Grešnoj Gorici. Prema legendi, brežuljak Grešna gorica bio je tajno sastajalište mladih ljubavnika Veronike i Fridrika. Zbog njihove zabranjene ljubavi i “grijeha”, brežuljak nosi današnji naziv. Ideje djeda Vladimira danas su mala umjetnička djela koja krase Grešnu Goricu. Tako dvorci Veliki Tabor i Miljana te kapela sv. Magdalene imaju svoje umanjene kopije, a malo staro selo Zagorja upotpunjuje stoljetnu šumu na putu do ugostiteljskog objekta. Neposredna blizina utjecala je na to da se romantičarski duh srednjovjekovnog dvorca Velikog Tabora sa svojom prošlošću i legendama odrazio i na Grešnu goricu. Stoga dio hrvatske i zagorske prošlosti možete doživjeti i ovdje. Stara rimska poslovica kaže: „Da bi upoznao jedan narod i njegov kraj, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino, tada ćeš upoznati kakav je to kraj i kakvi su to ljudi.“ Ako vjerujete u riječi starih rimljana upravo u ovom ugostiteljskom objektu možete vrlo dobro upoznati zagorski kraj, ljude i običaje. Ovo seosko domaćinstvo nudi ugođaj pravog zagorskog seoskog ambijenta, domaće specijalitete i vino te omogućuje da svoju svakodnevicu zamijenite odmorom i uživanjem u čarobnom krajoliku zelenih brežuljaka.
Vaš boravak u Grešnoj Gorici upotpuniti će stoljetna hrastova šuma, vinogradi, livada, uređeno dječje igralište i različite domaće životinje koje su neizostavni dio seoskog života. O “I tako uz cvrkut ptica seosko domaćinstvo Grešna gorica stoji dvadeset ljeta u svojoj priči koja tiho žubori na laganom povjetarcu te okružena zelenim brdima prenosi zagorsku tradiciju svim svojim posjetiteljima.” 

 

Tradicijski specijaliteti kuće:
• domaći mesni naresci i namazi
• štrukli na juhu
• patka s mlincima
• gulaš od divljači, okruglice od kruha
• pajcek na domaći, pečeni krumpir

U objektu se nude i vegetarijanska, veganska i jela bez glutena.

Domaćinstvo

Radno vrijeme:  pon          zatvoreno
                     uto - čet    11:00 - 19:00
                     pet           11:00 - 21:00
                     sub          10:00 - 21:00
                     ned          10:00 - 20:00

Poželjna rezervacija i najava većih grupa.

Pušenje dozvoljeno na terasi.

Kapacitet

Unutra: 35 sala - prizemlje, 60 sala - kat

Terasa: 180

WiFi Dostupan
Parkiralište za osobne automobile nalazi se 20 m od objekta
Parkiralište za turističke autobuse nalazi se 20 m od objekta
Ljubimci Ljubimci imaju slobodan ulaz
Plaćanje
GotovinaMaestro
Igralište da
Okolica

Okolne brege upotpunjuju sakralni objekti kao što su kapele sv. Magdalene, sv. Ivana, sv. Ane te poznato svetište Vinagora udaljeno svega 5 kilometara od Desinića. Blizina etno sela Kumrovec, Tuheljskih i Krapinskih toplica, te nedaleko u Sloveniji zdravilišča Rogaška i termi Olimia pružit će ponešto dodatnog sadržaja svakom gostu Grešne gorice.

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije
Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije
Magistratska 3
49000 Krapina
+385 (0)49 233-653
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.visitzagorje.hr