Restoran Potkova

Ul. Radoslava Cimermana 5
10000 Zagreb
01/655-6564
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.potkova.eu

Na prostoru zagrebačkog Hipodroma, tik do Velesajma i desetak minuta vožnje od središta Zagreba, smjestio se restoran Potkova. Uređenost s naznakom tradicije te „otvorenost“ prostora i zeleni okoliš daju mu poseban šarm koji uvelike doprinosi ugodnoj domaćoj atmosferi u ovom objektu u kojem se vode Twain-ovom izrekom „Okusi se ne rađaju nego stvaraju“.
U nekoliko povezanih prostora (dvorana „Zimski vrt“ 70 mjesta; kamin sala 30 mjesta, i VIP salon 25 mjesta) restoran raspolaže sa 125 mjesta, a dvije vanjske natkrivene terase mogu primiti 80-tak gostiju (veća 50-tak i manja 30-tak). Posebnost je i cigar-klub sa 15 mjesta. Uz restoran je uređeno malo dječje igralište. Ima vlastito parkiralište, a ovo je jedan od rijetkih restorana gdje je osobama s tjelesnim oštećenjima direktno s parkirališta omogućen ulaz u sve restoranske prostore.
U dnevnoj ponudi se nalaze tradicijska jela iz gotovo svih područja Hrvatske, a pripremaju se na tradicionalni način kuhanjem i pečenjem, ispod peke, na ražnju, u krušnoj peći, roštilju na prirodnom žaru drveta. Pri tom se posebno, kako ističe vlasnik Nikola Štefanović, vodi računa da kuhinja prati sezonske namirnice čija svježina jelima daje punoću okusa i mirisa.
Osim ponude suhomesnatih domaćih proizvoda sa odabranih seoskih gospodarstava (Istarski i Dalmatinski pršut, Slavonski kulen, salama od boškarina s tartufima...) u stalnoj ponudi su jela pripremljena od svinjetine, teletine i domaće živadi, ali isto tako i od svježe morske ribe i plodova mora, mesa istarskog boškarina, ždrebeta i divljači. Pored toga tu su i jela „sa žlicom“. Dnevno se naime uz neizostavnu „bakinu goveđu juhu“, priprema barem jedno jušno jelo (razna sezonska varivo). A kad je riječ o tjestenini u ponudi su gotovo sve vrste tradicijske domaće tjestenine, od domaćih rezanaca i trganaca, do fuža i zelenih pljukanaca...
Osobitost restorana je i bogata vinoteka koja sadrži više od 200 kvalitetnih i vrhunskih vina s gotovo svih hrvatskih vinogorja. Od toga se 30-tak vina služi na čaše.

Tradicijski specijaliteti kuće:
• rižoto od kulena s medaljonima od guščje jetre
• glazirani obrazi crne slavonske svinje
• pirjana koljenica crne slavonske svinje s pireom od pastrnjaka

U objektu se nude i vegetarijanska, veganska i jela bez glutena.

Restoran

Radno vrijeme:  pon           zatvoreno
                     uto - sub    11:00 - 23:00
                     ned            11:00 - 19:00

Poželjna rezervacija i najava većih grupa.

Pušenje dozvoljeno na terasi.

Kapacitet

Unutra - 140 osoba

Terasa - 90 osoba

WiFi Dostupan
Parkiralište za osobne automobile nalazi se 20 m od objekta
Parkiralište za turističke autobuse nalazi se 20 m od objekta
Ljubimci Ljubimci imaju slobodan ulaz
Plaćanje
Gotovina
Okusi hrvatske tradicije
DMK Vall 042 d.o.o.
Ivana Cankara 9a
42000 Varaždin
+385 (0)99 819 6432
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.vall042.com