Varaždinskoga kraja

Varaždinskoga kraja

Hotel Trakošćan

Trakošćan 5
42253 Trakošćan, Bednja
042/440-800
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hotel-trakoscan.hr

Hotel Trakošćan nalazi se u „zagorskom“ dijelu Varaždinske županije, u okružju zagorskih polja, prostrtih šuma i šumaraka, livada i brojnih šumskih proplanaka, malih zaseoka, sela, vinograda i klijeti raštrkanih pitomim zagorskim bregima, a iz njegovih soba i terasa pruža se pogled na jedan od najljepših hrvatskih dvoraca - Trakošćan. 

Ako ste do sada mislili da posao i opuštanje ne mogu biti zajedno u istoj rečenici, Hotel Trakošćan će vam promijeniti mišljenje. Odlična je destinacija za organiziranje seminara, team buildinga, kongresa i drugih korporativnih događanja uz mogućnost opuštanja u wellness centru nakon napornog dana. Zaboravljeni recepti bakinih jela u sasvim novom ruhu čekaju na vas u dva hotelska restorana te izdvojenom restoranu u podnožju samog dvorca Trakošćan.
Kraj je to i zagorskog purana, koji je nekada često kao vrhunska namirnica završavao na europskim dvorovima, kraj je to bednjanskog govora, ali i nadasve dobrih i srdačnih ljudi. Put nas vodi u prelijepi Trakošćanski kraj kojim dominira istoimeni dvorac što ga je ovdje na temeljima stare utvrde sagradila i gotovo kroz tri stoljeća, sve dok nakon drugog svjetskog rata iseljava u Austriju, održala jedna od značajnijih hrvatskih velikaških porodica, porodica Drašković. Za sadašnji izgled najzaslužniji je grof Juraj Drašković koji posjed obnavlja polovinom 19 st. kada podiže oko stare jezgre raskošni dvorac, a oko dvorca uređuje park i jezero na čijem kraju se gradi i ribička kućica, danas uređena kao info punkt za brojne posjetioce koji obilaze ovaj zaštićeni krajolik. A sa sačuvanom unutrašnjošću i namještajem u dvorcu je atraktivan muzej sa stalnom postavom koji već više od 60 godina privlači brojne posjetitelje, a jezero okružuje lijepa gotovo 5 kilometara uređena šetnica. Trakošćan je svoj intenzivni turistički život započeo pedesetih godina prošlog stoljeća. Svjedoči o tome zapis u Turističkom vodiču Hrvatskog zagorja iz daleke 1955. godine ... „Trakošćan ima vlastitu ekonomiju, pekaru, vlastite krave... Trakošćan je mjesto gdje će gosti naći izvrsnu domaću hranu koju hvale svi posjetioci... koja je već i sada u Trakošćanu na glasu...“, a već ove godine uveden je na posebnoj splavi „ples na jezeru“... 

Tradicijski specijaliteti kuće:
• zagorska juha (s krumpirom, vrhnjem, slaninom, mladim lukom i bukovačama)
• kuhani buncek s njokima i kiselim zeljem
• pureća prsa punjena mlincima
• kuhani zagorski štrukli

Ostatak ponude dostupan na web stranici https://www.hoteltrakoscan.hr

U objektu se nude i vegetarijanska, veganska i jela bez glutena

Restoran

Radno vrijeme: pon - ned 10:00 - 22:00

Poželjna rezervacija i najava većih grupa.

Pušenje je dozvoljeno u kafiću uz restoran i na terasi.

Kapacitet

Unutra: 250 osoba
Terasa:   80 osoba

WiFi Dostupan
Parkiralište za osobne automobile nalazi se 20 m od objekta
Parkiralište za turističke autobuse nalazi se 20 m od objekta
Ljubimci Ljubimci imaju dopušten ulaz na terasu
Plaćanje
GotovinaMaestro
Smještaj

126 soba

Dodatna ponuda uz smještaj: 

Teniski i košarkaški tereni su dio hotelskog kompleksa te pružaju dodatnu rekreaciju i zabavu onima željnima aktivnog odmora.
Za djecu je uređena nova igraonica.
Welness centar s bazenom i saunama nalazi se u sklopu hotela te je besplatan za korištenje gostima hotela.

Brdski bicikli za iznajmljivanje

Okolica

Nedaleko Trakošćana nalazi se nekoliko golf igrališta, a i lovište u Zelendvoru što su dodatni sadržaji koji mogu biti razlog za boravak u ovom hotelu.

Turistička zajednica Varaždinske županije
Turistička zajednica Varaždinske županije
Trg bana J. Jelačića 12
42000 Varaždin
+385 (0)42 210 096
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.turizam-vzz.hr