Varaždinskoga kraja

Varaždinskoga kraja

Hotel Varaždin

Trg kralja Petra Svačića 1a
42000 Varaždin
042/290-720
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.hotelvarazdin.com

Kolodvorska ulica već gotovo 130 godina spaja središte Varaždina sa željezničkim kolodvorom. Krase je brojne vile i građanske kuće, a njezino oblikovanje započinje 1886. godine izgradnjom kolodvora i otvorenjem zagorske željeznice od Zagreba preko Zaprešića i Zaboka do Varaždina i dalje prema Čakovcu. Bila je to zasigurno, sudeći prema starim željezničkim zapisima o prometu putnika, gotovo cijelo jedno stoljeće najprometnija gradska ulica. Ubrzo nakon otvaranja pruge nasuprot kolodvora Ivan Grošanić i sin grade Kolodvorsku Restauraciju, svratište i hotel. Restauracija, koju su Varaždinci od milja zvali „Kod Grošanića“ do svog posljednjeg radnog dana pred dvadesetak godina kada je zatvorena, bila je poznata po odličnoj kuhinji. U obnovljenoj zgradi danas je smješten hotel Varaždin čiji kulinarski tim njeguje pripremu jela s negdašnjih jelovnika Restauracije Grošanić, tradicijskih jela varaždinske građanske kuhinje a uz to se služe najkvalitetnija vina varaždinske regije.

Restoran je rustikalnog stila, te karakterističnog interijera oplemenjen detaljima iz bogate varaždinske povijesti. Restoran svojim gostima nudi bogat gastronomski izbor od domaćih jela varaždinskog i zagorskog kraja pa sve do internacionalnih specijaliteta.

Restoran je izvrsno mjesto za sve vaše proslave i sretne trenutke, kao i za druženja s prijateljima i obitelji te susrete s poslovnim partnerima. Također, u ponudi je i usluga cateringa pri čemu je sve isplanirano do najmanjih detalja i prilagođeno željama gostiju. Vrsni kuhari udovoljit će i najzahtjevnijem nepcu i osigurati uživanje u obilju mirisnih i okusnih nota.

Tradicijski specijaliteti kuće:
• file smuđa u kukuruznom brašnu s kuhanim cvjetovima povrća
• pečena patka s domaćim mlincima
• svinjski file obljubljen špekom u guščjoj jetri s trgancima
• domaće krvavice s pirjanim kiselim kupusom
• pačja prsa u šljivama s kašotom od ječma

U objektu se nude i vegetarijanska, veganska i jela bez glutena.

Restoran

Radno vrijeme: pon - ned   07:00 - 23:00

Poželjna rezervacija i najava većih grupa.

Pušenje dozvoljeno u kafiću uz restoran i na terasi.

Kapacitet

Unutra:  48 osoba
Terasa:  42 osobe
Aperitiv bar: 24 osobe

WiFi Dostupan
Parkiralište za osobne automobile nalazi se 10 m od objekta
Parkiralište za turističke autobuse nalazi se 100 m od objekta
Plaćanje
GotovinaMaestro
Smještaj

65 ležajeva

Smještaj u 31 moderno i elegantno uređenoj sobi, od kojih su 3 comfort i delux s besplatnim brzim pristupom internetu, klimatizacijom i parkirnim mjestom za goste.
Gostima je na raspolaganju finska i infracrvena sauna.

Hotel raspolaže s klimatiziranom dvoranom u kojoj je moguće organizirati poslovne susrete, seminare, konferencije, promocije te ostala društvena i kulturna događanja. Maksimalni kapacitet dvorane je 60 mjesta, a opremljena je LCD projektorom, projekcijskim platnom i flip chartom. 

Uz terasu nalazi se i dječje igralište.

Igralište da
Okolica

U neposrednoj blizini hotela je uži centar grada Varaždina pa i turistički sadržaji: Dvorac Stari Grad - muzej, Galerija umjetnina, Muzej anđela, Prirodoslovni muzej, Muzej vatrogastva,..

Turistička zajednica Varaždinske županije
Turistička zajednica Varaždinske županije
Trg bana J. Jelačića 12
42000 Varaždin
+385 (0)42 210 096
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.turizam-vzz.hr