Srijema i Slavonije

Srijema i Slavonije

Dani Okusa hrvatske tradicije 15.-25.11. - Okusi Srijema i Slavonije

Vremena se mijenjaju, s njima i običaji, ali kada je jelo u pitanju, srećom, u Srijemu i Slavoniji ostali su tvrdoglavi. Tako će vas i danas ugostiti od srca, onako domaćinski, i ponuditi samo s najfinijim specijalitetima i najboljim vinima, baš kako i priliči ovom dijelu Hrvatske. Poštivanje tradicije, namirnice upravo pristigle s polja, bogat tanjur - i još sve pripremljeno s puno ljubavi i strasti, razlog su zbog čega pred ponudom Srijema i Slavonije pokleknu i najjači karakteri.
Srijemskog doručka ne bi se postidjeli ni na kraljevskim dvorovima. Domaćini će vam odgovorno tvrditi kako je najljepše započeti dan s čvarcima, neodoljivim kulenom koji je tu izmišljen, slaninom ili švarglom, kozjim i kravljim sirevima i tek pečenom, mekanom makovnjačom.Tu se niti jedan obrok ne preskače, a jedina je dvojba koje pečenje odabrati, je li možda bolji fiš bez kosti ili čobanac, šaran na
rašljama ili smuđ…

A, tek slastice! Ima ih u svim oblicima i veličinama. Za aperitiv čokanjčić mirisne rakije, a uz jelo nadaleko poznata vina Srijemskog vinogorja i doživljaju nema kraja.

Galerija slika
Okusi Srijema i Slavonije
Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije
Glagoljaška 27/3
32 100 Vinkovci
+385 (0)32 338 425
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.srijem-slavonija.eu