Održan je 21. savjet projekta Okusi hrvatske tradicije

Sporazum o projektnoj suradnji

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije jučer je (12.9.) bila domaćin sjednice Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije održane na Ranču Ramarin u Garčinu na kojoj se razgovaralo o predstojećim aktivnostima, a potpisan je i novi Sporazum o projektnoj suradnji turističkih zajednica na realizaciji projekta Okusi hrvatske tradicije.

Kako je definirano Sporazumom, suradnja Turističkih zajednica ostvaruje se u cilju zajedničkog promicanja, razvitka i unapređenja ponude lokalnih tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije, njihovog međusobnog umrežavanja radi zajedničkog tržišnog pozicioniranja te edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti usmjerenih na sadržajnije prepoznavanje Hrvatske kao gastronomske i enološke destinacije temeljene na lokalnim raznolikostima i posebnostima koje stvaraju uvjete za razvoj novih nacionalnih i lokalnih eno-gastronomskih turističkih proizvoda.

Sporazumu je pristupilo 12 županijskih turističkih zajednica: Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, Turistička zajednica Ličko-senjske županije, Turistička zajednica Međimurske županije, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, Turistička zajednica Varaždinske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije, Turistička zajednica Zagrebačke županije.

Nacionalni Dani Okusa u studenom

Nacionalna manifestacija 4. Dani okusa hrvatske tradicije održati će se u terminu od 17.11. do 03.12. 2023. godine. Kako se očekuje, u ovogodišnje izdanje biti će uključeno više od 100 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije s područja 16 hrvatskih županija. Oni će gostima kroz trotjedno trajanje svakodnevno nuditi dva različita menija sastavljena od najmanje tri slijeda lokalnih tradicijskih jela. Novost je da će se ove godine uz meni obvezno služiti i čaša pića. Svoju ponudu restorani će oblikovati po vlastitom izboru i po promotivnim cijenama u rasponu od 15 do 30 Eura.

U planu je da ovogodišnje izdanje manifestacije, osim restoranske ponude tradicijskih jela, upotpuni i desetak zanimljivih eno-gastronomskih događanja, od kulinarskih radionica i prezentacija, do stručnih predavanja na temu tradicijske hrane.

Galerija slika
Okusi hrvatske tradicije
DMK Vall 042 d.o.o.
Ivana Cankara 9a
42000 Varaždin
+385 (0)99 819 6432
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.vall042.com