Restoran Terasa - Daruvarske toplice

Julijev Park 8
43500 Daruvar
043/331-705
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.daruvarske-toplice.hr/restoran-terasa

Restoran Terasa utkan je u centralni dio Julijevog parka. Gosti Daruvarskih toplica, grada Daruvara kao i domaće stanovništvo u impresijama ističu arhaički štih i povijesnu vrijednost ovog objekta. Povijest restorana seže u 1912. godinu, kada je izgrađena kiosk-kavana u kupališnom perivoju, s pogledom na Centralnu blatnu kupku u maurskom stilu iz 1909.g. Ovakvim jedinstvenim okružjem ovaj kompleks poprima visoku estetsku i komercijalnu vrijednost. Značajnim financijskim ulaganjima objekt je renoviran 1995.g. te ponovno postaje biser Daruvarskih toplica, grada Daruvara i Županije bjelovarsko-bilogorske. Restoran "Terasa" dobitnik je nekoliko važnih priznanja, a posebno ističemo: HGK  "100 najboljih restorana u Hrvatskoj", te zlatno priznanje "Zeleni cvijet" Hrvatske turističke zajednice " Šetnica s restoranom Terasa 2004.g.".
Restoran ima 180 sjedećih mjesta, prostrani plesni podij i vanjsku terasu sa vrtnim garniturama. Sve to ga čini idealnim mjestom za organizaciju svadbi, maturalnih događanja, domjenaka, rođendana i ostalih prigoda. Svojim ugodnim, intimnim interijerom, te vrhunskim izborom jela, pića i slastica, restoran Terasa prednjači na ovom području i daje dodanu vrijednost ugodnom boravku u Daruvarskim toplicama. Posebno preporučamo da kušate specijalitete pripremljene po tradicionalnim recepturama.

Tradicijski specijaliteti kuće:
• misa Maja i pekarski krumpir
• pisanica Toplica i dizane knedle na pari
• odrezak Terasa s čupavim šufnudlima

U objektu se služe vegetarijanska, veganska i jela bez glutena.

Restoran

Radno vrijeme:   pon - ned   08:00 - 22:00

Poželjna rezervacija i najava većih grupa.

Pušenje dozvoljeno na terasi.

Kapacitet

Unutra - 180 osoba

Terasa - 60 osoba

WiFi Dostupan
Parkiralište za osobne automobile nalazi se 20 m od objekta
Parkiralište za turističke autobuse nalazi se 20 m od objekta
Ljubimci Ljubimcima nije dopušten ulaz
Plaćanje
GotovinaMaestro
Smještaj

Hotel – Daruvarske Toplice***

300 kreveta

Dodatni sadržaji: bazeni, wellness, razni sportovi.

Igralište da
Okolica

Na ovome se području o zdravlju brine već dva milenija. U rimskim termama, turskoj iliđi i građanskim kupkama Daruvarskih toplica od samog je početka prisutna svijest da je ovo mjesto blagodat prirode. Turizam je razvijen zahvaljujući očuvanom okolišu i optimalnom spoju prirodnih čimbenika i najsuvremenijih postupaka kod liječenja reumatskih bolesti, medicinske rehabilitacije i sportske rekreacije. U ovome gradu lječilištu, antičkog imena "Aquae Balissae", prve su kaptaže izvora ljekovite vode uređene 288. godine prije Krista, a temperatura im je u prosjeku 46,7 stupnjeva Celzijusa. Upravo zbog prirodnih blagodati Daruvar razvija poseban oblik zdravstvenog turizma. Daruvarske su toplice specijalizirane za liječenje reumatskih bolesti, provođenje medicinske rehabilitacije, rekreacije i zdravstvenog turizma, te imaju dugu tradiciju u liječenju uporabom prirodno ljekovitih čimbenika - termalna voda i mineralno blato.

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije
Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije
Dr. Ante Starčevića 8
43000 Bjelovar
+385(0)43 221 928
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.tzbbz.hr